به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایرنا؛ مسعود نظری افزود: مهمترین مشکلات حوزه نشر، سامان دهی نشدن پخش و توزیع کتاب است که علاقه مندان دچار سردرگمی شده و از تولید و عرضه کتاب های مورد نیاز خود بی اطلاع یا دیر مطلع می شوند.
وی با بیان اینکه برای رفع این مشکل اساسی که سرانه مطالعه کتاب را نیز پایین می آورد ، تاکنون تدابیر مناسبی اندیشیده نشده، پیشنهاد داد: در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران که 16 اردیبهشت در مصلی امام خمینی برگزار می شود، میزگردهایی با ناشران و مسوولان فرهنگی برای مدیریت صحیح واحدهای توزیع و فروش کتاب انجام شود تا به وضعیت مطلوبی در حوزه نشر برسیم.
نظری اظهار کرد: فعالیت ناشران در حوزه های تخصصی مانند هنر و فلسفه ، زبان و کلیات کمتر شده و بیشتر به سوی داستان نویسی، تاریخ و کمک آموزشی روی آورده اند، این مسئله باعث کاهش مخاطبان به کتاب های مورد نیاز نیز شده است.
وی ادامه داد: این مخاطبان فقط در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران می توانند کتابهای تخصصی خود را تهیه کنند و بازار نشر پاسخگوی نیاز آنان نیست.
نظری تصریح کرد: در حالیکه باید برای انتشار کتاب علاوه بر هزینه، زمان، مواد خام و نیروی انسانی، به نیازسنجی جامعه نیز توجه شود تا عرضه و تقاضا در وضع متعادلی کنار هم قرار گیرند.
به گفته وی، بهتر است کتابفروشان نیاز مخاطبان و موضوعات تقاضا شده را به ناشران انتقال دهند تا ناشر درصدد تولید محتوای خواست شده باشد و ضروری است نیاز مخاطب تامین شده و حس اعتماد وی به بازار نشر به وجود آید.
بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از 16 تا 26 اردیبهشت ماه جاری در مصلی امام خمینی (ره) برگزار می شود.
نظر شما